Onze menukaart

Om iedereen snel te kunnen bedienen hebben we gekozen voor een wat kleinere menukaart met een leuke mix aan gerechten waar voor iedereen wat te vinden is. Voor de vaste gasten hebben we een wisselgerecht toegevoegd waardoor er bij elk bezoek wat nieuws te vinden is.

Op de drankenkaart staan naast de gewone frisdranken en warme dranken ook een aantal biologische smoothies en biologische sappen. Daarnaast zijn de wijnen biologisch en is er naast een breed assortiment speciaal bieren een lokaal wisselbier opgenomen.

Voor de vegetariërs onder ons staat er bij de hoofdgerechten een heerlijke geitenkaasfondue en natuurlijk kunnen ook de gerechten van de lunchkaart ’s avonds besteld worden. De inmiddels welbekende huisgemaakte cheesecake is iets wat u geproefd moet hebben!

    • Voorgerechten

    • Broodje kruidenboter en tapenade*      € 4,00
      Ciabattabrood met kruidenboter en tomaten-tapenade.
    • Groningse mosterdsoep **      € 5,00
      Gevulde soep met droge worst en bosui.
    • Italiaanse tomatensoep*     € 5,00
      Romige tomatensoep met Italiaanse kruiden.
    • Zalmtartaartje met rucola     € 7,00
      Fijngesneden gerookte zalm gemarineerd in mosterd, dille, suiker en citroen.

      Hoofdgerechten

      Alle hoofdgerechten worden geserveerd met friet en salade.

    • Cajunkipfilet met tomaten-tapenade     € 13,50
      Kipfilet (240 gram) gemarineerd in cajunkruiden, met huisgemaakte tomaten-tapenade.
    • Varkenshaas saté     € 14,00
      Malse varkenshaas op spies met huisgemaakte satésaus, kroepoek en gedroogde uitjes.
    • Kabeljauwfilet met gerookte zalm en mozzarella     € 16,50
      Zachte, op de huid gebakken filet met gemarineerde zalm en mozzarella.
    • Milde geitenkaasfondue*     € 14,50
      Met verse knoflook bereid. Geserveerd met verse groenten en brood.
    • Hamburger deluxe     € 12,50
      Een royaal opgemaakte, huisgemaakte, hamburger van 200 gram geserveerd met friet.

      Nagerechten

    • Huisgemaakte tiramisu     € 4,50
      Specialiteit van de kok.
    • Dame Blanche     € 5,00
      Twee bolletjes vanille-ijs, slagroom en chocoladesaus.
    • Huisgemaakte cheesecake     € 4,50
      Op een bodem van bastognekoeken en geserveerd met bosvruchtencoulli.
    • Koffie Meerzicht     € 6,50
      Een heerlijk glas koffie met warme stroopwafellikeur en slagroom.
    • Sorbet     € 5,00
      Met twee bolletjes ijs, vruchtjes en bosvruchtensaus.

      Lunch

    • Salade geitenkaas*     € 9,00
      Met in vanille en anijs gekookte peer, ui, sinaasappelpartjes en een sinaasappel-honingdressing.
    • Salade gemarineerde zalm     € 9,00
      Met knapperige croutons, kappertjes, ui, ruccola en een citroen-kruidendressing.
    • Broodje gezond**     € 6,50
      Met ham, kaas, sla, tomaat, ui en komkommer.
    • Tosti Meerzicht**     € 4,50
      Een royale drielaags tosti.
    • Uitsmijter ham-kaas**      € 6,50
      Drie eieren met meegebakken ham en kaas op brood.
    • Kroketten op brood     € 7,50
      Twee Bourgondiër rundvleeskroketten op brood.
    • Broodje gemarineerde zalm.     € 6,50
      Op een ciabattabroodje met sla, komkommer, tomaat en ui.
    • Broodje beenham     € 6,50
      Met honingmosterdsaus en salade.
    • Broodje geitenkaas*     € 6,50
      Een warm broodje met walnoten, honing en geitenkaas.
    • Kindermenu     € 6,00
      Friet, salade en een frikandel, kroket, kipnuggets of kaassoufflé.

      Borrelhapjes

    • Portie oude en jonge kaas*     € 4,50
    • Portie Drentse droge worst    € 4,50
    • Portie bitterballen (8 stuks)     € 4,50
    • Portie gemarineerde olijven*     € 3,50
    • Portie kipnuggets (8 stuks)     € 4,50
    • Bittergarnituur (20 stuks)     € 10,50
    • Portie kaasstengels (oude kaas, 8 stuks)*     € 5,50

De gerechten met * zijn vegetarisch.
De gerechten met * * zijn op aanvraag vegetarisch te serveren.